Scroll Top
Sport, tradicija i zabava: Lučke igre spojile ekipe iz Hrvatske, BiH i Slovenije
1
U jutarnjim satima proteklog vikenda, službeno su započele Lučke igre u Pločama. Svečanost otvorenja obilježila je 15-metarska zastava, koju su uz pomoć pokazne vježbe spašavanja otkrili pripadnici HGSS-a. Remorkeri Brodospasa dodatno su začinili svečani trenutak trubljenjem i pucanjem iz vodenih topova, dok su jedrilice Ploče sailinga krasile pločansku uvalu. Ovaj dinamičan prikaz vještina bi je pravi uvod u vikend ispunjen sportskim nadmetanjima i zajedništvom, gdje su radnici luka iz cijele regije odmjerili snage u različitim sportovima.

Lučke igre, održane od 4. do 6. listopada u Pločama, okupile su čak 300 natjecatelja iz partnerskih luki i tvrtki iz zemlje i regije koji su se natjecali u devet disciplina na dvije lokacije u Pločama – SC Močvara i Dom sportova Ploče.

Na igrama su sudjelovale ekipe iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, odnosno ekipe Luke Vukovar, Luke Zadar, Luke Rijeka, Maerska, Luke Koper, Luke Split, Enne te Željeznica FBiH. Domaćini iz Ploča predstavili su se kroz timove Luke Ploče, Lučke uprave Ploče, Pomorskog servisa, Lučke kapetanije Ploče i NTF-a.

Ova manifestacija, druga po redu u suvremeno doba, ima za cilj očuvanje tradicije, ali i međusobno upoznavanje i druženje zaposlenika luka i tvrtki, kao i posjetitelja.

Natjecateljski dio programa održavao se u subotu 5. listopada, a ekipa Luke Ploče odnijela je pobjedu u čak sedam disciplina (košarka, jedrenje, potezanje konopa (žene i muškarci), nogomet, stolni tenis i odbojka), dok je u šahu trijumfirao član ekipe Luke Split, a u tenisu član ekipe Luke Zadar. Zbog lošeg vremena turnir u boćanju nije završen, no u muško finale boćanja plasirale su se ekipe Luke Ploče i Luke Split, dok polufinala u ženskoj disciplini nisu odigrana.

Nakon sportskog dijela svi prisutni uživali su u opuštenoj atmosferi uz glazbu i gastronomsku ponudu. Zahvaljujemo Lovačkom društvu Vranjak na pripremi hrane za sve sudionike i posjetitelje, kao i Teatar bendu i legendarnom Željku Bebeku koji su se pobrinuli za zabavni dio programa za sve građane.

Hvala svima i vidimo se dogodine!